"Mi minden évben teszünk el lekvárt..."
Remélem nem csak én őriztem meg a nagyszüleink jó szokását, a lekváreltevést, és már Nektek is sok kis üveg tornyosodik a polcotokon.
Most megosztok veletek ,egy igazi jó kis lekvár receptet, amit ugyan én nem kóstoltam, de a család szerint finom lett.
Vörösboros Étcsokis szilvalekvár
Hozzávalók:
/4 db 5 dl-es üveghez/
3 kg szilva (mag nélkül)
8dkg étcsokoládé
60 dkg cukor
1 dl száraz vörösbor
3 csomag dzsemfix ( Dr.Oetker)
A szilvát mossuk meg és magozzuk ki. A cukorral feltesszük főni. Amikor levet enged, akkor adjuk hozzá a bort és a dzsemfixet, felforraljuk , majd még 5 percig úgy főzzük, hogy közben forr. A legvégén hozzáadjuk a csokit, amit darabokban dobunk bele. Steril üvegbe tesszük , 5 percre fejre állítjuk , majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.
Ami nekem már nem fért bele a nagy üvegekbe, azt egy ilyen kicsibe rakta. Aranyos nem?
Sajnos én az állandó diétázásom miatt nem ehetek belőle, de a szüleim már megkóstolták , és nagyon ízlett nekik!
Remélem ti is csináltok lekvárt!
Egészségünkre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése